Kryeministri i Kosovës Albin Kurti, në seancën e stome plenare ka thënë se është kundër tërheqejes së mjeteve nga trusti.

Kurti ak thënë se pensionet nuk janë për tash, por kur të plakemi, andaj nuk duhet të tërheqen.

“Kur edhe FMN-ja po thotë që është keq, dine që është keq. Janë këta që e kanë sjell këtë propozim në kuvend dhe janë këta që po manipolojnë me konceptin e varfërisë ku nuk bëjnë pjesë vend. Pensionet nuk janë për tash, por kur të plakemi. Nuk mundemi që ta humbim të ardhmen. Nuk mund ta hargjojmë buxhetin”, deklaron Kurti.