Ambasadori i Shteteve të Bashkuara të Amerikës, Jeffrey Hovenier, është duke qëndruar në veri të Mitrovicës.

KosovaPress mëson se ai ndodhet në restorantin N1 të këtij qyteti.

Nuk dihet agjenda e tij dhe nëse do të takojë zyrtarët e Listës serbe apo kryetarët e komunave veriore.