YouTube i ka ndaluar Sky News Australia të ngarkojë përmbajtje të reja për një javë, duke thënë se ka shkelur rregullat për përhapjen e dezinformatave për COVID-19.

YouTube nuk tregoi artikuj që Sky News kanë publikuar, por tha se kundërshtonte materialin që “mund të shkaktojë dëm në botën reale”.

Redaktori dixhital i kanalit televiziv tha se vendimi ishte një sulm shqetësues ndaj aftësisë për të menduar lirshëm.

Sky News Australia është në pronësi të Rupert Murdoch’s Neës Corp dhe ka 1.85 milion abonentë në YouTube raporton BBC, transmeton klankosova.tv.

Ndalimi i punës së tyre si një kanal televiz nga Youtube, mund të ndikojë në rrjedhën e të ardhurave nga Google.