VV PUBLIKOI REZULTATET PARAPRAKE TË VOTIMIT


Komisioni Zgjedhor i Përgjithshëm i Lëvizjes VETËVENDOSJE ka pranuar të dhënat me rezultatet paraprake nga të gjitha vendvotimet e hapura brenda dhe jashtë Kosovës për zgjedhjet e brendshme

Në këto zgjedhje u votua për dy çështje: (1) për Kryetar të Lëvizjes VETËVENDOSJE!, dhe (2) për ndryshimin statutor në lidhje me mekanizmin e vendimmarrjes sa i përket koalicioneve në nivel lokal, për ta kaluar këtë kompetencë nga anëtarësia e gjerë te Këshilli i Përgjithshëm. Në vijim janë paraqitur rezultatet paraprake për këto dy votime që u mbajtën në datat 21 dhe 22 shkurt 2015:

Votimi për Kandidatin për Kryetar të Lëvizjes VETËVENDOSJE!, Visar Ymeri:

Për: 96.42%
Kundër: 1.88%
Abstenim: 1.32%
Të pavlefshme: 0.37%

Votimi për ndryshimin statutor:

Për: 87.57%
Kundër: 9.07%
Abstenim: 3.00%
Të pavlefshme: 0.35%

Rezultatet përfundimtare të këtij votimi do të shpallen ditën e diel, më 1 mars, në mbledhjen e Këshillit të Përgjithshëm të Lëvizjes VETËVENDOSJE, thuhet në njoftim.