Kryesia e Organizatës së Veteranëve të Luftës së UÇK-së i ka shprehur ngushëllimet më të sinqerta familjarëve, miqve e bashkëpunëtorëve me rastin e ndarjes nga jeta të akademik Idriz Ajetit.

“Emri i akademik Ajetit do të mbetet një nga emrat më të mëdhenj të gjuhës dhe kulturës shqiptare. Puna e palodhshme e tij,  i ka bërë vend të rëndësishëm figurës së tij në historinë e popullit tonë”.