Ushqimet më të mira për trurin tonë, janë ato të cilat janë të pasura me polifenole dhe yndyra të shëndetshme. Kështu ato kanë veti të rrisin përqendrimin tonë dhe të përmirësojnë në maksimum funksionet esenciale të sistemit tonë nervor.

Për çfarë ushqimesh bëhet fjalë?

Shafrani

Ka aftësinë të rrisë numrin e qelizave të reja në sistemin nervor, mbron trurin nga demenca dhe përmirëson gjendjen shpirtërore.

Kafeja

Ul mundësitë për Parkinson, çmenduri, ngadalëson humbjen e kujtesës dhe përmirëson aftësitë njohëse.

Boronicat

Përmirëson shëndetin kardiovaskular, përmirëson ndjeshmërinë ndaj insulinës, funksionin njohës dhe përmirëson funksionin njohës tek të moshuarit.

Sardelet

Sardelet, salmoni dhe skrumbi janë më të rëndësishmit për shëndetin e trurit, për shkak të përmbajtjeve të acideve yndyrore omega-3.

Arrat

Kontrollojnë dhe përmirësojnë nivelin e sheqerit në gjak.

Kakao

Kakao është e pasur me magnez. Ajo përmirëson rezistencën ndaj insulinës, funksionin kardiometabolik dhe funksionin kognitiv.

Arrat e kokosit

Këshillohet tej mase për ushqimin e trurit tuaj./neps.al