Kryetari i Komisionit për Punë të Brendshme, Siguri dhe Mbikëqyrje të FSK-së, Haxhi Shala, ka thënë se ligjet për transformimin e FSK-së në Ushtri mund të procedohen për lexim të dytë deri kah mesi i dhjetorit.

Sipas tij, gjithçka ka ecur sipas hapave të paraparë. I gjithë procesi, ka thënë, se mund të zgjasë edhe 20 ditë.

Një gjë të tillë e ka konfirmuar edhe zëvendësministri i MFSK-së, Burim Ramadani. Në Puls të KTV-së ai ka thënë se Ushtrua e Kosovës do të ketë 5 mijë ushtarë dhe krejt armatimin e rëndë për mbrojtjen e vendit.

Ai ka thënë se FSK-ja dhe KFOR-i do të bashkëpunojnë edhe pas këtij transformimi, teksa sipas Skender Perteshit nga Qendra Kosovare për Studime të Sigurisë, KFOR-i i përgjigjet vetëm rezolutës 1244. Perteshi ka thënë se KFOR-i nuk i përgjigjet Kushtetutës së Kosovës.