Tkurrja e tokave shqiptare, mision i Europës plakë!

Shkruan Valmir Kapiti

Luftimi dhe ndalimi i korrupcionit do t’i hapte rrugë hapjeve të reja të vendëve të punës. Si rezultat i kësaj edhe liberalizimi i vizave do të vinte në procedurë normale dhe pa kushte.

-Liberalizimi i vizave me kushte është hiç me pak se një padrejtësi e radhës nga Europa që i bëhët Kosovës në vazhdimësi që nga paslufta e që përveç që është mashtrim është edhe një nënçmim që i bëhët Kombit Shqipëtar në tërsi duke vazhduar me avazin e vjetër, tkurrja e tokave shqipëtare! Arsyet pse ratifikimit të këtij verzioni të #Demarkacionit me Malin e Zi duhet ti thënë JO janë;

1. Ka qenë tokë shqipëtare, është dhe duhët të jetë, është derdhë gjakë për atë tokë.

2. Qeveritarët që janë pro këti verzioni ua kanë zënë bishtin me derë Europa, ndërsa,

3. Deputetët që janë pro ua kanë zënë bishtin me derë Qeveritarët.

4. Analistët, botuësit, gazetarët, që janë pro këti verzioni shumica e tyre kanë një të kaluar që lë për të dëshiruar apo ka dhe prej tyre që janë bijë të “shqipëtarëve” pro jugosllav të asajë kohe.

-Të pafajshëm karshi mendimit se duhët të ratifikohet ky verzion janë vetëm qytetarët, pjesa e cila e mbështet, ata janë të lodhur dhe të dërmuar me situatën e krijuar në Kosovë, janë të lodhur edhe nga vetë kjo temë, politikbërsit/udhëheqësit e vendit tonë kanë krijuar situata për ti lodhur dhe për t’i shtypur qytetarët deri në këtë mas sa që sot të gjithë ata që janë pro këti verzioni të gjithë e dinë që është gabim por janë aqë te lodhur sa që vetëm duan (duke u mashtruar) që të bëhët liberalizimi i vizave, cka do te thotë që pushteti në vazhdimsi e ka sjell deri në këtë gjendje qytetarin e Republikës së Kosovës sa që me nuk po u intereson se çfarë po ndodhë dhe tani një pjes e madhe e tyre mendjën e kanë ndarë që të ikun nga Kosova në momentin e liberalizimit të vizave. Ky fakt është mjerim dhe mallkimi i popullit do t’i zë këta njerëz që e kanë dërmuar qytetarin dhe vetë Kosovën!