Suedia fituese e Eurovisionit

Suedia është fituese e edicionit të 60 të garës më të madhe të muzikës në Evropë, Eurovisionit.

Shqipëria e përfaqësuar me këngën “I’m Alive” nga Elhaida Danin nuk ka arritur më shumë se vendin e 15 me 34 pikë.

Këngëtari Zelmerloew me këngën “Heroes” ka fituar më shumti vota nga shtetet evropiane, duke lënë prapa Rusinë dhe Italinë që mbyllin tri pozitat e para.