Shqipëria në hartën e vendeve të rrezikuara nga virusi “Zika”

Shqipëria është në hartën e vendeve të rrezikuara nga virusi “Zika”

Kjo për arsye të ekzistencës së mushkonjës aedes albopictus apo siç njihet ndryshe si “mushkonja tigër”, e cila është transmetuese e virusit.

Sipas hartës së sciencenews.org ky virus e përfshin edhe Shqipërinë si vend në rrezik.

“Zika” ka prekur 22 vende në Amerikën e Jugut. Raste janë zbuluar edhe në Europë, si në Spanjë dhe Britani e Madhe.