Të paktën 33 persona njerëz kanë vdekur dhe shumë të tjerë janë zhdukur pas përmbytjeve të rënda në Gjermaninë perëndimore, thotë policia, shkruan BBC, transmeton Klan Kosova.

Vërshime shumë të mëdha ka pasur në Rhineland-Palatinate dhe North Rhine-Ëestphalia, ku ndërtesat dhe makinat janë mbuluar.

Të paktën katër persona kanë vdekur në Belgjikë, ndërsa Holanda gjithashtu është goditur keq.

Kancelarja Angela Merkel, e cila është në ShBA përpara një takimi me Presidentin Joe Biden, tha se ajo ishte “tronditur nga katastrofa”.

Të paktën 19 njerëz vdiqën në rrethin Ahrëeiler të Rheinland-Pfalz, pasi lumi Ahr, i cili derdhet në Rhein, doli nga shtrati

Helikopterët e policisë dhe qindra ushtarë janë vendosur në disa zona për të ndihmuar banorët e bllokuar. Më parë, policia tha se dhjetëra njerëz po prisnin në tavane për t’u shpëtuar.

Shkollat ​​janë mbyllur përreth perëndimit të vendit, ndërsa lidhjet e transportit janë ndërprerë.