(FILES) In this file photo taken on February 26, 2020, Kosovo's Prime Minister Albin Kurti gives a press conference in Pristina. - Kosovo's less than two-month old government was toppled by a no-confidence vote on March 25, 2020, plunging the poor and unstable democracy into political uncertainty as it tries to halt the spread of coronavirus. After nearly 12 hours of debate, 82 MPs in the 120-member assembly approved the motion against the government of Prime Minister Albin Kurti. (Photo by Armend NIMANI / AFP)

Zyra e Kryeministrit ka treguar se sa paguhen kryeministri Albin Kurti dhe këshilltarët e tij.

Gazeta Sinjali ka pranuar përgjigje nga ZKM-ja me shpenzimet vetëm për telefona dhe pagat e secilit, pra të Kurtit dhe këshilltarëve të tij.

Nga Zyra e Kryeministrit kanë thënë se shpenzimet e tjera të Kurtit dhe të këshilltarëve të tij nuk janë proceduar nga Zyra për Buxhet dhe kësisoj nuk ka ende fatura.

Sa është paga mujore e kryeministrit Kurti dhe e këshilltarëve të tij?

Kryeministri i Kosovës ka pagën mujore bruto 1 mijë e 500 euro e 93 cent, derisa shefi i stafit të Kurtit, njëkohësisht këshilltar i lartë politik, Luan Dalipi paguhet 1 mijë e 321 euro e 30 cent.

Nga 600 euro e 60 cent paguhet zëdhënësi i Qeverisë, Përparim Kryeziu, përgjegjësja për protokol në kabinet të kryeministrit, Shenaj Shala dhe 8 këshilltarë të tjerë.

Kurse Erzen Vraniqi, këshilltar i jashtëm politik i kryeministrit Kurti nuk merr pagë nga shteti i Kosovës.