Në një reagim zyrtar nga SHBA bëhet me dije se ish kryeministri Sali berisha dhe familja e tij janë shpallur non grata nga SHBA.

Sekretari i Shtetit Blinken njofton:

Aktet e korruptuara të ish-kryeministrit të Shqipërisë Sali Berisha minojnë demokracinë në Shqipëri. Unë jam duke caktuar publikisht Berishën dhe anëtarët e familjes së tij të afërt si të papërshtatshëm për hyrjen në Shtetet e Bashkuara. Ne mbetemi #BashkimiKundërKorrupsionit me partnerët tanë në Shqipëri.