Nënkryetari i PDK-së, Sami Lushtaku, ka folur rreth rifillimit të dialogut me Serbinë i cili pritet të rinis në muajin qershor të këtij viti.

Ai është deklaruar se ende nuk është diskutuar në Këshillin e partisë nëse do të marrin pjesë në takim me Kurtin për çështjen e dialogut, ku ky i fundit ka bërë të ditur se do t’i ftojë të gjitha partitë opozitare para se të niset në Bruksel.

“Nuk e kemi diskutuar këtë në Këshill të partisë, për mendimin tim Kurti e ka votën e qytetarëve, ai nuk është mirë me ba lojna, ai duhet me vazhdu me dialogun dhe më atë që e ka marrë për obligim me qeverisë këtë vend’’, tha ai.

PDK kishte qenë pjesë e procesit të dialogut deri në fund të vitit 2019 si pjesë e qeverive të ndryshme të vendit.