Pas shirave të pazakontë të rëndë, përmbytjet e mëdha goditën Kinën qendrore dhe shkaktuan probleme në metronë e qyteti, Zhengzhou.

Tempulli Shaolin, i njohur për mësimin e arteve marciale të murgjve budistë, u dëmtua rëndë nga përmbytjet.

Deri më tani nuk ka raporte për vdekje të mundshme, shkruan ap.

Më shumë se 10 mijë banorë të provincës Henan janë zhvendosur në strehimore.

Kina përjeton përmbytje të rregullta gjatë muajve të verës, por rritja e qyteteve dhe shndërrimi i tokës bujqësore në periferi rrit kostot pas ngjarjeve të tilla.