Përfitimet shëndetsore të kafesë

Kafeja është pjesë e ditës së shumicës së njerëzve, është një pije që shumica nga ne e preferojnë dhe e kanë të vështirë të kalojnë ditën pa përdorimin e saj.

Përdorimi i saj ka një shumëllojshmëri të mirash për shëndetin e organizmi tonë. Disa nga përfitimet e saj janë;

Përmban antioksidantë
Kafja është burimi numër një i antioksidantëve në dietën amerikane;

Mund të mbrojë kundër diabetit
Ata të cilët konsumojnë kafenë mund të rrezikohen më pak nga diabeti i tipit 2.

Është e lidhur me jetëgjatësinë
Konsumimi i kafes është i lidhur me jetëgjatësinë, prandaj secili nga ne që konsumon kafe gjatë ditës ka më shumë shanse të ketë jetëgjatësi.

Mund të mbrojë qelizat e trurit
Konsumimi i rregullt i kafesë mund të ulë rrezikun e sëmundjes së Parkinsonit.

Mund të mbrojë mëlçinë tuaj
Konsumimi i kafesë mund të ulë rrezikun e enzimave të çrregullta të mëlçisë dhe kancerin e mëlçisë. /albeu