Deputetja Blerta Deliu-Kodra, në fjalën e saj në emër të Grupit Parlamentar të PDK-së në Kuvend, ka thënë se i kanë nënshkrimet e nevojshme dhe se do ta dërgojnë në Gjykatë Kushtetuese vendimin e presidentes Vjosa Osmani për shkarkimin e Valdete Dakës nga posti i kryetares së KQZ-së.

“PDK i ka të gjitha nënshkrimet e nevojshme që vendimin e presidentes Osmani për shkarkimin e Dakës ta çojë në Gjykatën Kushtetuese. PDK fton të gjitha grupet parlamentare t’i bashkohen kësaj iniciative për ta ruajtur Kushtetutën e vendit”.

Ajo ka thënë se përmes këtij vendimi, presidentja Osmani dhe kryeministri Kurti po synojnë të kapin institucionet e pavarura.