PD do të kërkojë komision hetimor për çështjen “Tahiri”

Demokratët pritet të miratojnë në mbledhjen e grupit kërkesën për ngritjen e një komisioni hetimor që do të verifikojë ligjshmërinë e akteve të Kuvendit dhe qeverisë dhe efektet e ndërhyrjeve të këtyre dy pushteteve tek hetimi i ish-Ministrit të Brendshëm, Saimir Tahiri.

Komisioni hetimor “Tahiri” do të ketë si objekt disa çështje por tre më kryesoret janë verifikimi i ligjshmërisë dhe efekteve të vendimit të Kuvendit për të mos lejuar arrestimin e Tahirit, shkruan Top Channel.

E dyta, veprimet e kryeministrit dhe anëtarëve të tjerë të qeverisë në pengimin apo intimidinin e prokurorisë për të hetuar Tahirin në mënyrë të pavarur dhe e treta ligjshmëria e ekstradimit të Nezar Seitit si person nën hetim për të njëjtën çështje si Tahiri dhe efektet që sjell ekstradimi i tij për ish ministrin e brendshëm.