I dërguari special i Shteteve të Bashkuara për Ballkanin Perëndimor Matthew Palmer tha se është i bindur se mund të arrihet një marrëveshje midis Prishtinës dhe Beogradit.

Ai në një intervistë për Radio Televizionin e Malit të Zi , RTCG ka deklaruar se vendi i tij do ta përkrah Qeverinë e Prishtinës që është e përkushtuar në dialog, dhe se Rusia dëshiron një rajon të bazuar në trazira dhe mosbesim.

“Një nga qëllimet tona kryesore është të mbështesim formimin e një qeverie në Kosovë e cila është e angazhuar për dialog, që do të thotë pezullimin e taksës dhe kthimin në tryezën e bisedimeve”, tha ai për RTCG, transmeton Klan Kosova.

Sipas zyrtarit amerikan bisedimet mes dyja vendeve duhet të jenë më serioze dhe të çojnë në një marrëveshje gjithëpërfshirëse për normalizimin e marrëdhënieve midis Prishtinës dhe Beogradit, transmeton Klan Kosova.

“Do të ishte ideale të bazohej në njohjen e ndërsjellë. Në kohën kur të dyja palët të kthehen në tryezën e bisedimeve, ne do të jemi atje si partnerë në kërkim të një marrëveshjeje që do të jetë e pranueshme për të gjithë, e qëndrueshme dhe e drejtë dhe që do të ndihmojë Serbinë në rrugën e saj drejt BE-së ”, tha ai.

Palmer shtoi se është e rëndësishme për të gjithë rajonin që të zgjidhet çështja, por gjithashtu theksoi se nuk beson se mosmarrëveshjet midis Kosovës dhe Serbisë mund të ndikojnë në rrugën evropiane të vendeve të tjera