Chairwoman of the Assembly of Kosovo and acting President of Kosovo Vjosa Osmani speaks during an interview with The Associated Press in Kosovo capital Pristina on Friday, Nov. 13, 2020. Kosovo’s acting president complains that the European Union is not treating Kosovo on “an equal footing” with its former war foe, neighboring Serbia in the negotiations on normalizing their ties. Osmani on Friday said that Brussels was not learning from the mistakes of the past and was treating Serbia as “a spoiled child.” (AP Photo/Visar Kryeziu)

Presidentja e vendit Vjosa Osmani ka thënë se në gjashtë muajt e fundit Kosova ka përmirësuar imazhin e saj para ndërkombëtarëve.

Ajo tha se gjatë kësaj periudhe është dashur të sanohen dëmet e bëra në të kaluarën, derisa thotë se tash Kosova shihet ndryshe.

“Sa i përket politikës së jashtme ka qenë fokus i veçantë dhe këtu mund të them se sa ka qenë përpjekja për ta prezantuar një imazh të ri të Kosovës ku Kosova është rinia e saj po aq shumë është dashur të bëjmë përpjekjet për të sanuar dëmet që janë bërë në të kaluarën në raport me Republikën tonë dhe kjo vërehet në çdo tryezë ndërkombëtare. Një dëm i madh është bërë në aspektin e asaj se si shihet Kosova ndërkombëtarisht dhe këtë këtë mjafton të shihen faqet e para të mediave ndërkombëtare në të kaluarën dhe si është portreziuar në këto gjashtë muaj, edhe për shkak të prezencës jashtëzakonisht të madhe që e kemi pasë në media ndërkombëtare”, ka deklaruar ajo në Kanal 10.