Lucas Greenfield është një artist nëntëvjeçar nga Dorset i Anglisë.

Vëmendja e artistit të ri ndaj detajeve krahasohet me një nga artistët më të mëdhenj në botë.

Ai kaloi mbylljen duke përmirësuar aftësitë e tij artistike – për të cilat e ka marrë pseudonimin ‘Dorset Da Vinci’.

“Më duket vërtet argëtuese të futesh në detajet e vogla të grimcuara dhe të zgjedhësh çdo rrudhë të vetme dhe çdo njollë të vetme. Dhe pastaj kur të qëndrosh prapa herë pas here, ajo vjen së bashku”, shpjegon ai.

Vizatimet e tij të jetës dhe realiste janë bërë temë e qytetit, raporton AP, transmeton Klankosova.tv.

“Është vërtet e pabesueshme. Ai ka një referencë fotografike dhe nga atje ai thjesht e di, ju e dini, është më e madhe se një madhësi e jetës dhe është e pabesueshme. Ne me të vërtetë u morëm mbrapa,” thotë nëna e tij, Simone Greenfield.

Nga 33,000 aplikime, puna e tij është zgjedhur për t’u shfaqur në ekspozitën verore të artistëve të rinj.