Një vit aborti politik!

Shkruan: Florim ZEQA

Në situatë mjeruese dhe turpëruese, partinë e shpresës dhe besës së shqiptarëve të Kosovës e sollën një grusht i vogël njerëzish të lig, të pabesë dhe lakmiqar, vetëm e vetëm për të kënaqur egon e tyre për pushtet,…sakrifikuan vullnetin e elektoratit të tyre, shuan ëndrrat dhe dëshirat e gjithë qytetarëve të ndershëm, rrezikuan ardhmërinë e gjeneratave të reja të këtij vendi.

Thyerja e zemrave, trazimi i shpirtërave dhe fyerja e ndjenjave të elektoratit rugovian nga njerëz shpirtëlig, qyqarë dhe të pamoralshëm erdhi si rezultat i mashtrimit në premtim,..premtimi u kthye në zhgënjim, zhgënjimi në mallkim!

Kjo u bë nga lidershipi i LDK-së bashk me shumicën e deputetëve, që me aq lehtësi dhe pa fije turpi kapërdinën të bëmat dhe të thënat e veta,…thënë më mirë i hëngrën “qershijat e lagura” me muaj dhe vite, që trumbetonin parreshtur; “Kurr koalicion me PDK-në…”!

Thirrjet e panumërta të elektoratit rugovian për mosbashkqeverisje të turpit me PDK-në, depërtuan vetëm në veshët dhe ndërgjegjën e pak deputetëve të LDK-së në Kuvendin e Republikës së Kosovës.

Edhe pse në numër të pakt, janë me shumë vlerë për të ardhmën e ndritshme të frymës rugoviane të LDK-së.
Deputetët që votuan kundër bashkqeverisjes me PDK-në nuk janë zëra të vetmuar siq u trajtuan nga lideri i katandisur i partisë, (nuk pat fuqinë morale të pranimit të vullnetit demokratik të tyre), por janë zë i fuqishëm i mbi 120 mijë votuesve besnik të LDK-së.

Një fjalë e urtë popullore thotë; “e keqja e ka të mirën e madhe mbrapa”. Rrokullisjes dhe katandisjes politike të liderit diktatorial të LDK-së është duke i ardhur fundi.

Kjo “SALTO MORTALE” e liderit aktual të partisë, shënon ndarjën e “shapit nga sheqeri”, ndarjen e të mirës nga e keqja, e të bardhës nga e zeza,…me shkarkimin e tij të shpejtë do të filloj lindja e një fryme të re në LDK,…nga një bërthamë e shëndoshë aktivistësh dhe veprimtarësh, nga një gjak i ri që nuk pranoj nënshtrimin dhe poshtërimin, paraqet lindjen e shpreses për një fillim i ri në LDK.

Andaj elektorati i LDK-së ka arsye të ndihet krenar në qëllimin dhe vizionin rugovian të veprimtarëve të saj të shumtë në Kosovë dhe Diasporë. Unifikimi dhe bashkrenditja e veprimeve të elektoratit rugovian për largimin e uzurpatorëve dhe puçistëve nga partia, do të shënoj fillimin e ripërtëritjes së partisë me kuadro të reja, do të përshpejtojë rënjën e kësaj qeverie të kriminalizuar, shantazhuar dhe servilizuar nga pushtuesit verior serb dhe qarqeve tjera diplomatike pro-serbe.

Në zgjedhjet e ardhshme partiake, elektorati i LDK-së nuk guxon të jetë vetëm votues dhe vëzhgues i zgjedhjeve, por duhet të bëhet pjesë përbërse e ndryshimeve nga niveli i aktivëve (të eliminuara nga diktatori), nëndegëve dhe degëve, për të determinuar kështu ndryshimin strukturor të kryesisë qendrore dhe Këshillit të Përgjithshëm të saj.

Me largimin e Isa Mustafës nga LDK-ja, nuk do të ketë vend për zhgënjim dhe as për mallkim, ngase mallkimi do të ikë bashk me të mallkuarit…

Ata që shkelën mbi vullnetin e elektoratit, u shëndrruan nga drejtues në uzurpator të timonit drejtues të LDK-së dhe shtetit të Kosovës.

Ata që tradhëtuan vullnetin e elektoratit, përveq që janë produkt me afat të skaduar, u mungon edhe e drejta morale për të udhëheq me LDK-në rugoviane dhe shtetin e Kosovës në veqanti.

Elektorat mbaje kokën lartë, LDK-ja ka rininë e mrekullueshme, plot kuadro të reja dhe të fuqishme, aktivist dhe veprimtar të devotshëm, besnik të frymës rugoviane të viteve të ’90-ta gjithandej Kosovës dhe Diasporë, të gatshëm për të dhënë kontributin e tyre në procesin e ndryshimeve pozitive në shtëpinë e madhe rugoviane, shtëpi e përbashkët e të gjithë shqiptarëve të Kosovës.

Andaj, aktivist dhe veprimtar, elektorat dhe qytetar, të mos humbasim kohë duke u marrë me pushtetarët, por të kthehemi kah e ardhmja, të bëhemi bashkë për pastrimin e LDK-së nga mbeturinat komuniste, për t’i kthyer nderin dhe dinjitetin LDK-së rugoviane, të vetmës shpresë reale për ardhmëri të sigurtë në vendin tonë.
LDK-ja e reformuar, ashtu siq ishte dje, do të jetë sot, nesër dhe përgjithmonë lokomotivë e fuqishme dhe avangardë e proceseve demokratike në vendin tonë.

Mbështetësit e diktatorit, përveq mbrojtës skandaloz të së keqës, janë njerëz të lig dhe të pashpirtë, janë zë ogurzi i kthimit të diktaturës komunsite, shantazhit, kërcënimeve dhe likuidimit të oponentëve politik.
Shembulli më enklatant i diktaturës komuniste ishte mbyllja e dyerëve të kuvendit zgjedhor të 31 Majit 2015 për dy degët më të fuqishme në të LDK-së Disaporë (Zvicër dhe Gjermani).

Qeverisja njëvjeqare Mustafa-Thaçi 3, përgjatë vitit 2015 kaloj pa asnjë rezultat pozitiv sa i përket përmbushjes së premtimeve elektorale, siq ishin; rritja ekonomike, iberlizimi vizave, hapja e vendeve të punes, investimeve në fusha të ndryshme, rritje të pagave, përmirësim të sistemit shëndetësor, ngritje të cilësisë në arsim, përmirësim të sistemit të drejtësisë,…kur është fjala të sistemi i drejtësisë gati harrova të permendi “rezultatet”,…ato janë evidente me burgosjet politike të deputetëve të Kuvendit të Republikës së Kosovës, që kundërshtuan marrveshjet fatkeqe për vendin.

Qeveritarët që burgosin vullnetin e qytetarëve, fjalen e lirë, mendimin ndryshe sot, janë njerëzit më të korruptuar jo vetëm në rajonin e Ballkanit por në tërë Evropën, janë këto mbeturina sllavo-komuniste që burgosjet e deputetëve po i bëjnë në emër të demokracisë, në emër të (anti) ligjit, duke injoruar kështu vullnetin e qytetarëve të vendit (të zgjedhurit e tyre).

Skenat e dhunës gjatë qeverisjes Mustafa-Thaçi 3, të kujtojnë skenat e dhunës policore të regjimit Millosheviqian të viteve të ’90-ta në Kosovë !

Veprimet antiligjore dhe antikushtetuese të drejtuesve të shtetit, më tepër se një diktature tipike komuniste, në të shumtën e rasteve u ngjajnë shërbimeve sekrete, që për dëtyrë (ndoshta) kanë rrënimin e shtetit më të ri në Ballkan-Republikës së Kosovës.

Për ironi të faktit, qeveritarët, mosantarsimin në UNESCO po mundohen ta mbulojnë me MSA-në, si masë për vazhdimin e mëtutjeshëm të getoizimit të popullatës kosovare, të vetmes pa të drejtë levizje të lirë drejt vendeve të BE-së.

Për një vit qeverisje Mustafa-Thaçi 3, krimi i organizuar dhe korrupsioni kanë shënuar rritje enorme, papunësia dhe varfëria janë në nivelet më të larta,…thënë ndryshe, një vit qeverisje e dështuar, një vit aborti politik.

Opinionet e autorëve nuk paraqesin domosdoshmërisht edhe opinionin e redaksisë së portalit “Llapi.info”.