Nga sot, në Kosovë mund të caktojnë termine për vaksinim të gjithë qytetarët mbi moshën 18-vjeç.

Ministria e Shëndetësisë ka publikuar informacionet shtesë të platformën online përmes së cilës mund të caktohet termini.

Po ashtu, është aktivizuar linja telefonike pa pagesë 080030900, ku mund të kërkohet ndihmë apo të aplikohet për vaksinim si më poshtë:

  1. Për regjistrim dhe aplikim për vaksinën kundër COVID-19
  2. Për informata rreth vaksinës
  3. Për informata rreth procesit të vaksinimit
  4. Për konsultë me psikologun rreth vaksinimit