New York Times për filmin “Shok”: Histori e trishtë lufte

New York Times, ka shkruar një artikull mbi filmat e shkurtë të nominuar në Oscar.

Titulli i artikullit është: “Filmat e shkurtë të nominuar në Oscar, pasqyrim i një bote me dhimbje dhe qendresë”, transmeton Klan Kosova.

Në këtë artikull është shkruar për të gjitha filmat e shkurtë të nominuar për natën 88-të të Oscars, e natyrisht që edhe për filmin kosovar “Shok”.

Ja se si New York Times e përshkruan filmin “Shok”.

“Edhe më i errët e i trishtë se filmat e tjerë është filmi “Shok” nga Jamie Dounghue, i cili flet për Kosovën e vitit 1998. Ky film përmes syve të dy fëmijëve që janë miq të ngushtë, tregon historinë e dëbimit të familjeve nga Kosova nga ushtarët serb. Serbët janë sadistë, dhe monstra arrogante të cilët do i vrisnin me shumë kënaqësi ata të cilët do qëndronin”, shkruan New York Times.

new york times