Një automjet i rëndë, i përdorur për transportin e mallrave, udhëtoi rreth një kilometër në drejtim të gabuar në autostradën A5 Torino-Aosta-Monte Bianco, pranë autostradës në lindje të Aosta.

Ngjara ndodhi pasditen e së mërkurës 23 qershor.


Sipas njoftimeve nga Selia e Policisë, shoferi, u drejtua drejt Francës, afër autostradës midis qendrës së qytetit dhe tunelit ku bëri daljen e gabuar dhe, duke kuptuar gabimin, së pari u kthye mbrapsht, pastaj bëri një kthesë “dhe më në fund ai udhëtoi rreth një kilometër në drejtim të gabuar.

Më në fund, me një “manovër të mëtejshme të rrezikshme” ai rifilloi drejtimin e duhur të udhëtimit.

“Vetëm gatishmëria e përdoruesve të tjerë të rrugës në tranzit në atë kohë – tha policia – shmangu pasojat tragjike”.

Automjeti është përgjuar dhe bllokuar nga policia rrugore.

Shoferi u dënua me një gjobë prej 8186 euro dhe iu morë leja e drejtimit për tre muaj.

VIDEO