Në repartin e gjinekologjisë në QKUK, pacientët që hospitalizohen, thonë se duhet t’i blejnë të gjitha vetë.

Gjendja sipas familjarëve të pacientëve, është e njëjtë edhe në klinikat e tjera, raporton KTV.

Përderisa zëdhënësi i ministrisë së Shëndetësisë, Faik Hoti, ka thënë se ka disa javë që procesi i lidhjes së kontratave për furnizim me produkte nga lista e barnave esenciale, është bartur nga Fondi i Sigurimeve Shëndetësore në Shërbimin Spitalor dhe Klinik Universitar të Kosovës.

Hoti ka treguar se ministria është në proces të revidimit të listës së barnave esenciale dhe në fund të muajit prill, eventualisht në fillim të muajit maj, sistemi shëndetësor pritet ta ketë listën e re të barnave esenciale.

Ai ka theksuar se buxheti për material shpenzues, përfshirë edhe citostatikët, këtë vit është rritur në 34.9 milionë euro.