(FILES) In this file photo taken on February 26, 2020, Kosovo's Prime Minister Albin Kurti gives a press conference in Pristina. - Kosovo's less than two-month old government was toppled by a no-confidence vote on March 25, 2020, plunging the poor and unstable democracy into political uncertainty as it tries to halt the spread of coronavirus. After nearly 12 hours of debate, 82 MPs in the 120-member assembly approved the motion against the government of Prime Minister Albin Kurti. (Photo by Armend NIMANI / AFP)

Qeveria ka miratuar programin qeverisës për 4 vjetët e ardhshme. Në këtë votim, të gjithë ishin pro përpos Goran Rakiq nga Lista Serbe, i cili abstenoi nën arsyetimin se nuk e ka marrë me kohë programin.

Mbledhja e Qeverisë ka nisur me shpalosjen e programit qeverisës për 4 vjetët e ardhshme. Kryeministri Kurti ka thënë se Qeveria synim ka menaxhimin e pandemisë dhe lehtësimin e pasojave të shkaktuara nga qeveria e kaluar.

“Masat që do t’i ndërmarrim do t’i mbështesin punëtorët që kanë humbur vendet e punës, të punësuarit për herë të parë dhe bizneset. Ne do të aplikojmë me kërkesën për anëtarësim në Bashkimin Evropian”, ka thënë Kurti.

Ai ka thënë se nuk do ketë asnjë qytetar në varfëri ekstreme pasi që sipas tij do bëhet reforma e skemës sociale.

“Do të sigurojmë shtesa për fëmijë e punësim të garantuar sezonal për një anëtarë të familjes. Përmes rritjes së pagës në 250 euro për 40 orë punë do të sigurohemi që ata që kanë paga më të ulëta të kenë më shumë para në xhep në fund të muajit. Do t’i trajtojmë me prioritet mbrojtjen e resurseve natyrore e mjedisit”, ka thënë tutje.

“Deri në fund të mandatit do të ketë pesëfishim të inspektorëve të punës. Do të aplikojmë dhe anëtarësohemi në Kartën e Atlantikut Dialog parimor me Serbinë për njohje reciproke. Do të afrohemi dhe bashkëpunojmë ngushtë me Shqipërinë. Do ta përgatisim padinë për gjenocid në GJND-së”.