Kjo veturë, dhe pse është AMG, i cili është lloj i veturave Mercedes që mori frymëzimin nga modeli ML i viteve të nëntëdhjeta, vjen me fuqi hibride, dhe ka 429 kuaj fuqi dhe motor prej 3.0 litrave por i forcuar me një motor elektrik. Së bashku, dy motorë arrijnë shpejtësinë prej 0 në 100 km brenda 5.3 sekondave dhe shkon deri në shpejtësinë maksimale prej 250 km/h.

Është i madh dhe praktik dhe ka shtatë ulëse. Ky model do të qëndrojë edhe në rrugë të këqija, por në fakt është një veturë e madhe për familje e cila përdoret më se miri nëpër rrugë të shtruara ku do ta vozisni me komfor, shkruan Top Gear.

Gjithashtu sa i përket volanit dhe drejtimit, është mjaft i butë dhe elegant, por jo si në Porche Cayenne apo Jaguar F-Pace, transmeton KOHA.

Sidoqoftë është shumë i bukur dhe estetik, i fuqishëm dhe i shpejtë, por gjithashtu i madh sa për një familje, andaj, nëse nuk u duhet për rrugë të pashtruara dhe gara, është veturë e përkryer për ju.