Makina më e shpejtë në botë

Modeli Venom GT, është një makinë e cila mban titullin si makina më e shpejtë në botë. Kjo është një makinë sportive është e bazuar në modelin e kompanisë Lotus, Elise/Exige, dhe është i njohur për atë se në fillim të vitit të kaluar në Qendrën e Hapësirës “Kennedy”, në Florida, ka arritur shpejtësinë prej 435,31 kilometra në orë.

Të gjithë ata që duan të blejnë një makinë të tillë duhet të paguajnë rreth 1.4 milionë dollarë ose 1.2 milion euro.

Sipas kompania amerikane Hennessey, modeli Venom GT është në gjendje që të shkojë madje edhe deri në 447 km/h. Makina Venom GT është e pajisur me motor 7.0-litër Twin-Turbo V8, i cili ka kapacitet prej 1262 kuaj fuqi. /tesheshi

makina1

makina2

makina4