Fshati Llugë, emri i të cilit në të dëgjuar pasqyron kaos, sipas dokumenteve turke daton që nga shekulli 15-të dhe përpos emrit karakteristik e veçantë e tij janë edhe dy lumenjtë, Llapi dhe Dumnica që kalojnë nëpër të. Banorët që jetojnë në të flasin me shumë dashuri. Jakup Qunaku është një nga ta, i cili ka kaluar më shumë se 70 vjet jetë në Llugë të Podujevës.

Emri Llugë nuk e përshkruan pamjen që ky fshat ka sot.

Lluga është një ndër fshatrat ku kanë rënë një numër i madh dëshmorësh gjatë luftës.