Zyra Federale e Shëndetit Publik ka publikuar të dhënat më të reja për Lista e karantinës. Derisa janë shtuar në listën e vendeve ku nuk lejohet të udhëtohet Kosta Rika, Gjeorgjia, Irani, Kolumbia, Letonia, Maldivet dhe Mongoli, Kosova që nga 6 maji do të largohet nga kjo listë.

Që nga 6 maji, Bosnje dhe Hercegovina, Bullgaria, Greqia, Kosova, Libani, Mali i Zi, Maqedonia e Veriut, Armenia, San Marino, Republika Çeke dhe Ukraina nuk janë më në listë, bëhet e ditur në mediumi zviceran, 21 minuten.

Këtu është lista e plotë e shteteve të ndaluara:

Egjipt
Andorra
Argjentinë
Bahrain
Belgjikë
Brazil
Cabo Verde
Kili
Kosta Rika
Estonia
Gjeorgji
Indi
Irani
Kanada
Katari
Kolumbia
Kroaci
Kuvajt
Letonia
Lituania Lituania
Luksemburgu
Maldivet
Meksikë
Mongoli
Nepal
Holandë
Territori Palestinez (i okupuar)
Paraguai
Poloni
Suedi
Serbia
Sishel
Sllovenia
Afrika e Jugut
Tanzania
Turqia
Hungaria
Uruguai
Qipro

Kërkohet testi PCR
Kushdo që hyn nga një zonë rreziku duhet të jetë në gjendje të tregojë një provë PCR, edhe nëse hyrja bëhet nga toka. Testi nuk duhet të jetë më i vjetër se 72 orë. Pas hyrjes në vend , ata duhet të hyjnë në një karantinë 10-ditore. Mund të anulohet nga dita e shtatë nëse ka një test negativ. Ka përjashtime për udhëtarët ndërkufitar. Kushdo që mbërrin me aeroplan duhet të jetë gjithmonë në gjendje të tregojë një provë PCR.