Rajoni i Ligurias në veri të Italisë, afër Lombardisë, që është rajoni më i goditur nga COVID-19, për herë të parë që nga fillimi i krizës së coronavirusit, nuk ka raportuar as edhe një rast në 24 orët e fundit.

Sipas të dhënave më të reja, nuk ka pasur asnjë rast me vdekjes, kurse 18 persona janë shëruar nga virusi COVID-19, transmeton Telegrafi.

Zyrtarët rajonalë kanë bërë të ditur se këto të dhëna konfirmojnë trendin e Ligurias, pas daljes nga bllokada për shkak të pandemisë dhe rifillimit të aktiviteteve.

Për shkak të frikës nën mbikëqyrje janë 389 persona, kurse 25 tjerë po shërohen në spitale nga COVID-19. Në total 1.174 raste aktive me COVID-19 janë në këtë rajon, në mesin e tyre 826 në provincën e Genoas.