Kryeministri i Kosovës, Albin Kurti, ka thënë se me zgjedhjen e Vjosa Osmanit si presidente ka përfunduar procesi i krijimit të institucioneve të reja.

Sipas kryeministrit Kurti, tani Kosova ka hyrë në një zonë të re re të prosperitetit për popullin e Kosovës.

“Falënderoj të gjithë deputetët që votuan për të zgjedhur presidenten e re. Tani kemi përfunduar krijimin e institucioneve tona dhe kemi hyrë në një zonë të re të qëndrueshmërisë dhe prosperitetit për popullin e Kosovës”, shkroi Kurti në Twitter.

Ai në fund uroi Osmanin për zgjedhjen si presidente e re të Kosovës.