Në orët e para të mëngjesit në Kroaci, trafiku në rrugë është rritur dhe për pasojë janë shkaktuar kolona të gjata.

Mediat kroate raportojnë se kolonat në disa pika kufitare shkojnë deri në dhjetë kilometra, transmeton Telegrafi.

Kalimet kufitare Dvor dhe Vitaljina janë të hapura vetëm për pasagjerët dhe veturat. Në Kalimin Kufitar Gunja, trafiku është i ndaluar për kamionët dhe autobusët (për shkak të paqëndrueshmërisë së urës).

Për shkak të rritjes herë pas here të trafikut dhe kontrolleve aktuale epidemiologjike, pritja në trafikun e udhëtarëve dhe mallrave është e mundur në shumicën e vendkalimeve kufitare.

Në trafikun detar, të gjitha linjat lundrojnë rregullisht, por për shkak të rritjes së dendësisë së trafikut, pritja në portet dhe tragetet e trageteve është e mundur.

Ka trafik shumë të rëndë në pikat kufitare me Bosnjë -Hercegovinën dhe Slloveninë në të dy drejtimet, Hungaria në hyrje dhe me Serbinë në dalje nga Kroacia