Këshilli Komunal për Siguri në Bashkësi i Komunës së Podujevës, në mbledhjen e sotme është informuar për gjendjen e sigurisë në komunë si dhe ka miratuar planin e punës për vitin 2020, njofton kumtesa komunale, transmeton Llapi.info.

Këshilli Komunal për Siguri në Bashkësi (KKSB) i Komunës së Podujevës, në mbledhjen e sotme, të kryesuar nga nënkryetari i Komunës, Nexhmi Rudari, ka shqyrtuar raportin e Policisë së Kosovës, KFOR-it dhe FSK-së për gjendjen e sigurisë në Komunë gjatë muajit të fundit; propozimin e planit të puës të KKSB për vitin 20120 dhe ka shqyrtuar informatën e punës së KKSB për vitin 2019.

Lidhur me gjendjen e sigurisë në Komunën e Podujevës, komandanti i Stacionit Policor në Podujevë, Bekim Zogiani, tha se gjendja e përgjithshme e sigurisë është e mirë.

Komandanti i Policisë tha se qytetarët e kanë mirëpritur vendosjen e kamerave të sigurisë në qytet, por në të njëtën kohë janë paraqitur kërkesa për shtrirjen e rrjetit të kamerave të sigurisë edhe jashtë qytetit.

Gjendjen e sigurisë në Komunën e Podujevës e vlerësuan të qetë dhe stabile edhe përfaqësuesit e KFOR-it dhe FSK-së.

Përfaqësuesi i KFOR-it ngriti si shqetësim rritjen e numrit të kalimeve ilegale të emigrantëve nga Lindja e Mesme (kryesisht nga Siria e Iraku), të cilët duke shfrytëzuar Kosovën si vend transit, përmes rrugëve ilegale po kalojnë në Serbi.

Në mbledhjen e sotme, Faik Muçiqi, kryetar i grupit punues, prezantoi informatën e punës së KKSB për vitin 2019 dhe Planin e Punës të KKSB për vitin 2020.

Pas diskutimeve lidhur me këto dokumente, KKSB mirtaoi Planin e Punës të KKSB për vitin 2020. Ky dokumet do të procedohet për miratim në mbledhjen e ardhshme të Kuvendit të Komunës.