Gjithnjë e më shumë video po shfaqen në TikTok në të cilat jeta si anëtar i karteleve meksikane të drogës portretizohet në një mënyrë idilike.

Djem që mbajnë armë, të mbuluar me flori, në makina me para dhe gra të bukura, supozohet se japin përshtypjen se ju mund të keni një jetë të shkëlqyeshme si gangster. Siç raporton New York Times , ka pasur “marketing narko” në rrjetet sociale për një kohë të gjatë, transmeton Telegrafi.

Kushdo që ka shikuar një video “Cartel TikTok” në TikTok së shpejti do të shohë më shumë video të tilla falë algoritmit të rekomandimit të rrjetit social.

“Pasi më pëlqeu një video, kishte më shumë video me kafshë shtëpiake ekzotike, makina”, thotë një adoleshent amerikan. Për të rinjtë amerikanë, aktivitetet e reja të TikTok të karteleve të drogës hapin një paraqitje të shkurtër magjepsëse përtej kufirit. Historitë e karteleve kanë qenë të njohura që nga seriali i Netflix “Narcos”.

Në Meksikë, videot kanë të bëjnë më shumë me rekrutimin e anëtarëve të rinj të bandës. Sipas ekspertëve, kartelet janë të varura nga “të rinjtë”, një ushtri e punonjësve të zëvendësueshëm që mund të përdoren në luftën e rrezikshme kundër karteleve të tjerë. Meksika ka një nga nivelet më të larta të vrasjeve në botë. Vetëm gjatë vitit të kaluar, 34,582 njerëz u vranë në akte dhune.