Jahjaga: Liderët të gatshëm për zgjidhje të përbashkët

Presidentja e Republikës së Kosovës, Atifete Jahjaga ka falënderuar liderët e partive politike parlamentare që i janë përgjigjur ftesës së saj, duke thënë se takimi u mbajt në frymë konstruktive, ku udhëheqësit politikë paraqitën qëndrimet e tyre për tejkalimin e bllokadës politike dhe shprehën gatishmëri për të kërkuar zgjidhje të përbashkët.

Presidenca nëpërmjet një komunikate ka thënë se rivendosja e dialogut pozitë-opozitë, është e vetmja mënyrë për të ripërtërirë konsensusin thelbësor demokratik në Kosovë.

“Presidentja Jahjaga falënderoi liderët e partive politike parlamentare që i janë përgjigjur ftesës së Presidentes për të rivendosur dialogun pozitë-opozitë si mënyrë për të ripërtërirë konsensusin thelbësor demokratik në Kosovë. Gjatë takimit, i cili u mbajt në frymë konstruktive, udhëheqësit politikë paraqitën qëndrimet e tyre për tejkalimin e bllokadës politike dhe shprehën gatishmëri për të kërkuar zgjidhje të përbashkët”, thuhet në komunikatë.