Lideri i AAK-së, Ramush Haradinaj, përmes një postimi në Facebook, ka thënë se sot të gjithë jemi gazetarë, në ditën kur në mbarë botën po shënohet Dita Botërore e Lirisë së Shtypit.

Haradinaj ka thënë tutje se mbrojtja e gazetarëve dhe medies së lirë është ndër parimet e panegociueshme e që institucionet dhe shoqëria jonë duhet t’i kultivojnë në vazhdimësi.

“Kushdo që kërcënon, shantazhon, ushtron presion dhe sulmon mbi medien e lirë, mbi demokracinë tonë, është i humbur, sepse ka përballë një front të madh të bashkuar. RH”, ka shkruar Haradinaj.