Kryeministri i Kosovës, Ramush Haradinaj tha pas mbledhjes së Qeverisë tha se draft statuti për Asociacionin është dorëzuar dhe kanë për obligim që të jetë në përputhje të ligjeve të Kosovës.

Sa i përket debateve të ditëve të fundit për korrigjimin e kufijve, Haradinaj tha se kufijtë i vendos lufta.

“Këta kufi janë vendos nga lufta e fundit, nga UÇK dhe NATO dhe kontributi i atyre që kanë dhënë më herët. Ajo çka ka mbetur me Serbinë, është njohja e Kosovës me këta kufij”, tha kryeministri.

Sa i përket aklsionit të KFOR-it në liqenin e Ujmanit Haradinaj tha se ky është një ushtrim dhe aktivitet i zakonshëm i sigurisë nga NATO.

I pyetur nga gazetarët se ka qenë i kërcënuar së fundmi, Haradinaj tha se ndihet shumë i sigurt ndërsa si me shaka tha se janë “do policë që po i ruan mirë, dhe nuk janë të rrezikuar”.

Haradinaj tha se lëvizja e kufijve i intereson vetëm presidentit rus Vlladimir Putin “i cili dëshiron aneksimin, ne i takojmë kartës së Amerikës