Në bazë të studimeve të reja, rekomandohet që brenda një nate mjaftojnë të flini gjashtë deri në tetë orë.

Ky studim i publikuar në European Hart Jorunal, tregon se kalimi i këtyre orëve lidhet me një rrezik për sëmundje dhe vdekje.

Bazuar në të dhënat nga 21 shtete nga 7 kontinentet, se ata që kanë tejkaluar orët e rekomanduara të gjumit, kanë rritur për 41% mundësinë që të përballën me probleme kardiovaskulare dhe po ashtu edhe me vdekje më të hershme.

Ekipi, i udhëhequr nga Chuangshi Wang, Ph.D. student në McMaster dhe Pekin Union Medical College në Kinë, gjithashtu identifikuan një rrezik në rritje për gjumin gjatë ditës.

Gjumi gjatë ditës po shihet si kompensim për shkak që njerëzit po e konsiderojnë të pamjaftueshme gjumit gjatë natës, për shkak të jetës dinamike, shkruan cen përcjellë Klan Kosova.

Në vitin 2014, 35.2% e të rriturve amerikanë raportojnë se nuk po flenë sa duhet me më pak se shtatë orë në natë, sipas CDC.