Gjërat që nuk i keni ditur rreth çokollatës së zezë

Çokollata ka një reputacion të keq në fushën e ushqimit sepse shumica e çokollatave që kemi në treg është e mbushur me sheqer dhe nuk ofron një ushqim të shëndetshëm. Por, çokollata e zezë në të vërtetë mund të jetë shumë e shëndetshme.

Redukton kolesterolin e keq
Së bashku me dietë të shëndetshme edhe përdorimi i çokollatës së zezë mund të ndihmojë në uljen e kolesterolit të keq (LDL) dhe rritë kolesterolin e mirë (HDL).

Ulë tensionin e gjakut
Një kafshatë çokollatë e zezë mund të përmirësojë tensionin e gjakut me polyphenols, të cilat ndihmojnë për të rritur rrjedhjen e oksigjenit përmes arterieve tuaj.

Efekte qetësuese
Çokollata e zezë prodhon serotonin, i cili lëshon ndjenja të mira në trurin tuaj dhe ju lejon për të larguar shtresin gjithashtu.

Zemra e shëndetshme
Me përdorimin e çokollatës së zezë ju parandaloni sëmundjet e zemrës, duke përmirësuar qarkullimin e gjakut dhe mbrojtjen kundër ngurtësimit të arterieve. Zgjidhni çokollatë e errët me përmbajtje të lartë kakao për antioksidantë maksimal.

Rrit lumturinë
Përtyp disa katrora çokollatë të zezë me përtypje të ngadalshme që të rritet niveli i endorfinës, të cilat prodhojnë ndjenja të lumturisë në trurin tuaj.

Ushqim
Çokollatë e zezë (errët) ka shumë antioksidantë, kalium, bakër, hekur, dhe magnez, që të gjithë ju ndihmojë të mbajë një mënyrë jetese të shëndetshme.

Humb peshë
Çokollata e zezë – errët gjithashtu ndihmon në reduktimin e oreksit dhe rritjen e energjisë.