Ministrja e Punëve të Jashtme dhe Diasporës, Donika Gërvalla ka thënë se Qeveria Kurti është zgjedhur për të luftuar korrupsionin.

Ajo ka thënë se Gjykata Speciale nuk është instaluar nga Serbia po nga vetë deputetët.

Gërvalla ka thënë se deputetët asnjëherë nuk kanë ndërmarrë asgjë për gjykimin e krimeve të luftës.

“Po ju drejtohem juve deputetëve të PDK-së, korrupsioni nuk është pikë e jona, por realitet i hidhur i qytetarëve të Kosovës. Qeveria jonë është zgjedhur për të luftuar korrupsionin, më së shumti të instaluar nga ju. Gjykata speciale nuk është e instaluar nga Serbia, Gjykata Speciale në Hagë është e instaluar nga ju. Pse është e instaluar nga ju, jo vetëm qe nuk e keni luftuar, por nuk keni ndërmarrë asgjë për gjykimin e dënimin e krimeve. Gjykata Speciale nuk ka pikur nga qielli ju e dini shumë mirë se si është krijuar Gjykata Speciale. Ju pikërisht ju jeni përgjegjës që prijësit tuaj ndodhen në Hagë”, ka thënë ajo.