Një ngjarje tragjike kishte ndodhur 13 vite më parë në fshatin Novolan të Vushtrrisë, me ç’rast pas një zënke mes kushërinjve të familjes Vatovci, vritet Çajupi, djali i Selim Vatovcit.

Akti i shtrirjes së dorës, midis lutjeve e lotëve dhe pas 13 vitesh, ka ndodhur sot para faljes së namazit të xhumasë në xhaminë e Shipolit në Mitrovicë, të mbushur përplot me besimtarë.

“Fal iu qoftë gjaku i djalit për hatër të Allahut”, u tha mes tjerash gjatë shtrëngimit të duarve në mes të familjarëve të këtyre dy familjeve deri tash të hasmuara.

Imami i kësaj xhamie, Fatmir Latifaj, i cili kishte ndërmjetësuar për faljen e gjakut, duke përmendur rolin konstruktiv edhe të hoxhë Ekrem Avdiut, si frymëzues dhe ideator të kësaj falje, tha se ka akoma burra të cilët respektojnë vlerat e shqiptarisë.

“Shqiptari i vërtetë është ai i cili e fal vëllaun e vet. Shqiptari i vërtetë nuk ka pushkë për vëllaun e vet dhe shqiptari vërtetë gjithmonë ka falje, tolerancë, mirëkuptim dhe synon harmoni mes vete”, tha mes tjerash ai.

Latifaj, i cili kontribuoi në më shumë se 100 pajtesa të natyrës së rëndë, bëri lutje që kjo të jetë vrasja e fundit ndërmjet shqiptarëve, ndërsa ka porositur që shembullin e tillë ta ndjekin të gjitha familjet shqiptare që janë në hasmëri.