Facebook-u dhe politikanët

Shkruan: Islam KRASNIQI

Përfaqësuesit tanë, pa fije turpi për çdo veprim të vetin raportojnë në Facebook, për dreka e darka,  udhëtime private e zyrtare, me pare të popullit të varfër,  një shtresë e popullit s’di çfarë të hanë në mbrëmje e s’dinë çka në mëngjes, i ka lodhur varfëria, skamja, mjerimi, kanë mbetur në mëshirën e Zotit.

Ata kanë harruar së populli i ngriti në atë pozitë, (për ti turpëruar një ditë), ku duke e keqpërdorur dhe abuzuar me votën e tyre, dhe po mendojnë se komunikimi me qytetarë bëhet vetëm përmes postimeve në llogarit e tyre ne Facebook.

Liderët tanë mbyllen dhe izolohen në zyrat e tyre, dukë i bërë publike veprimet e tyre dhe për të ju ikur mediave,  sepse janë të zgjedhur të popullit dhe kanë obligim që të ju përgjigjen pyetjeve të gazetarëve.    Kur qytetaret i kritikojnë,  në postimet e tyre në rrjetet sociale, ata irritohen dhe i bllokojnë ata qytetar që të mos kenë mundësi që të kyçën përsëri në llogarit e tyre, dhe në llogarit e tyre mbajnë vetëm militant të partive të tyre, të cilët i përkrahin për mosdijen e tyre.

Askush nuk është kundër njoftimeve apo edhe reklamave të tyre, nëpër rrjetet sociale,  por ata duhet të jenë të afërt me mediet, të krijojnë marrëdhënie bashkëpunimi dhe assesi të konfrontohen me ta. Ata duhet ti ikin sistemit të njëanshëm, dhe jo transparent të informimit publik, siç është ai i komunikatave dhe postimeve në llogarit e tyre në rrjetet sociale” ku në shumë raste mediat dhe gazetarët njoftohen vetëm përmes postimeve në llogarit e tyre Facebook apo Twiter.

Liderët tanë ju ikin mediave për arsye të pyetjeve të gazetarëve dhe ballafaqimit me ta, dhe bëhen nervoz atëherë kur kritikohen për veprimet e tyre të ndyta apo amorale që i bëjnë për vetëkënaqësi, Kur shikojmë postimet e tyre në rrjetet sociale, një fjali dhjetë gabime, që do të thotë së as Shqip nuk dinë të shkruajnë pastër.

Shpesh herë e shprehin mllefin dhe nervozen e tyre dukë ofenduar kolegët e tyre që kanë mendime të ndryshme nga ta, për arsye së në rast së kritikohet nga populli, për postimin e tij, që të ju shmanget debatin e panevojshëm, arsyetohet se me është sulmuar faqja nga hakerët, si rast konkret mund ta përmendim postimin në faqen e Kryeministrit Mustafa kur drejton akuza drejt liderit të AAK-së z.Haradinaj.

Para një viti, një deputete e Parlamentit Evropian nga Kroacia, në një takim me gazetarë iu drejtua me këto fjalë: Nëse doni bashkëpunim me mua unë jam gati. Nëse nuk doni s’kam problem sepse e kam Facebook-un. E politikanet tonë e thirrin Republikën e Kosovës “Kosovë Europiane” ama po harrojnë se ata vetë janë komunistë dhe kurrë s’do të këtë Europë me egoistë e titistë, të cilët  mendojnë vetëm për barkun e tyre!..

Opinionet e autorëve nuk paraqesin domosdoshmërisht edhe opinionin e redaksisë së portalit “Llapi.info”.