Edhe nesër në Kosovë është ditë pushimi. Të gjitha institucionet publike e kanë ditë pushimi, për shkak të Pashkëve Ortodokse por edhe për shkak të 9 Prillit, që në Kosovë është festë zyrtare sepse është dita e Kushtetutës.

Sipas Ligjit për Festa Zyrtare nëse dita e festës bie të shtunën ose të dielën atëherë në ditën e parë të punës pushohet.

Sivjet ka qëlluar që të pushohet për një ditë për Ditën e Kushtetutës dhe Pashkët Ortodokse. Në Kosovë sipas Ligjit janë 11 festa zyrtare, 1 dhe 2 janar për nder të Vitit të Ri, Dita e shpalljes së Pavarësisë, Krishtlindjet Katolike dhe ato Ortodokse, Pashkët Katolike dhe Ortodokse, 1 Maji, Dita e Evropës, , Dita e Kushtetutës, si dhe Bajrami i Madh dhe Bajrami i Vogël.