Një prej burrave të parë që është rrotulluar në orbitën e Hënës, ka thënë se plani i misionit për në Mars është një marrëzi.

Bill Anders, piloti i modulit hënor të Apollo 8 – fluturakja e parë me njerëz që ka lënë orbitën e Tokës, ka thënë se dërgimi i ekipeve në Mars “është pothuajse qesharake”, shkruan BBC, transmeton Klan Kosova.
Bill Anders

Aktualisht është NASA që ka planifikuar dërgimin e njerëzve në një mision në Hënë.

Më këtë dëshiron që të aftësohet dhe të zhvillojë teknologji që i mundësojnë njerëzimit të lëshohet në Mars.

NASA është kontaktuar lidhur me komentin e Anders, por që s’ka kthyer përgjigje.

85 vjeçari ka thënë se është “përkrahës i madh” i programeve “të mëdha” pa pilot “kryesisht sepse janë më pak të kushtueshme”. Por që ka thënë se mbështetja publike thjeshtë s’është për bërë investime të shtrenjta nëpër misione.

“Cila është domosdoshmëria? Çfarë na shtyn që të shkojmë në Mars? Ka thënë ai, duke shtuar se “Nuk mendoj që kjo i intereson publikut”.

Earth from space