Një delegacion i Beogradit i udhëhequr nga presidenti i Komisionit qeveritar për Personat e Zhdukur, Veljko Odaloviq, nuk u lejua të hyjë në Kosovë këtë mëngjes për të marrë pjesë në “përkujtimin e 23 vjetorit të rrëmbimit masiv dhe vrasjes së serbëve në Hoqën e Madhe në Rahovec”, një ditë para se të vazhdojë dialogu midis Beogradit dhe Prishtinës.

“Polici tha që unë isha i ndaluar të hyja, unë kërkova një shpjegim, pas së cilës ai thirri autoritetet dhe kërkoi miratim shtesë, por ai përsëri mori një përgjigje negative, pa asnjë shpjegim. Unë pashë vetëm një letër në të cilën ishte e ndaluar të shkruhej me shkronja të mëdha”, tha Odaloviq, transmeton Reporteri.net.

Odaloviq e konfirmoi për Tanjug se delegacioni ishte në vendkalimin administrativ në Jarinje rreth orës 8:00 të mëngjesit të sotëm, por që pjesëtarët e policisë së Kosovës nuk i lejuan ata të hynin në Kosovë.