Çka nëse flini gjatë natës me çorape?

Në këtë botë ka dy lloje njerëzish, disa kur bëjnë gjumin veshin çorape e disa të tjerë nuk bëjnë dicka të tillë.

Madje nëse ju i takoni kategorisë së atyre që nuk veshin çorape kur flenë, posa të mësoni për përfitimet e kësaj gjëje do të ndërroni mendjen.

Dicka e tillë po pohohet nga sleep.org,  ku thuhet se mbathja e çorapeve përshpejton shkallën në të cilën ju zë gjumi, përcjellë Klan Kosova.

Keni dëgjuar për vasodilatim- dilatimin e enëve të gjakut, është kjo gjë që tregon trurit se është koha për të fjetur, e dicka e ngjajshme nxitet nga ngrohja e këmbëve apo duarve të ftohta.

Ngrohtësia e fituar rishpërndahet në të gjithë trupin dhe bëhet gati për gjumin, kjo ju duket e pabesueshme, por sa më shumë vasodilatim në duar dhe këmbë aq më pak kohë nevojitet të ju zë gjumi.