Një breshkë që konsiderohet si nga më të mëdhatë në botë u shpëtua në Maslenica në Kroaci, pasi ajo u pa duke notuar e ngatërruar në një rrjetë.

“Kjo është breshka më e madhe në botë, e parë vetëm 30 herë në Adriatik në 130 vjet”, është thënë në një faqe në rrjetet sociale ku janë publikuar edhe pamjet.

Breshka u vu re, siç thonë ata, nga kapiteni Buco, i cili iu drejtua për ndihmë kolegëve që arritën të çlironin breshkën nga litari që ishte mbështjellë rreth saj.

Sot, ajo është e vetmja specie e gjallë në familjen e brumbujve, dhe ndryshon nga breshkat e tjera jo vetëm në madhësi, por edhe në atë që ekzemplarët e kësaj specie kanë një guaskë të hollë lëkure dhe pendë pa kthetra.

Kjo specie mund të rritet deri në 800 kilogramë dhe është e gjatë 2.7 metra, dhe është zvarraniku i katërt më i madh (pas tre llojeve të krokodilëve).

Ato ushqehen kryesisht me kandil deti, dhe megjithëse zakonisht notojnë afër sipërfaqes, ata mund të zhyten në një thellësi deri në 1200 metra.

Siç bëhet e ditur, ato banojnë në dete tropikale dhe subtropikale, dhe në Detin Adriatik ato janë regjistruar në një numër jashtëzakonisht të vogël.

VIDEO