Njohësi i zhvillimeve politike në Ballkanin Perëndimor, Florian Bieber, i ka reaguar deputetes majtiste gjermane, Zaklin Nastic për deklaratat skandaloze rreth Republikës së Kosovës.

Bieber ka thënë se pse e majta gjermane duhet të jetë në një linjë me politikën e jashtme të Rusisë.

“Pse e majta është në linjën e Putinit sa i përket politikës së jashtme. “ krijim ilegal i fuçisë së barutit” është deklarata injorante, arrogante dhe e gabuar. Ju s’mund të bëni politikë të jashtme me një gjë të tillë. Partnerët e koalicionit janë AFD dhe FPÖ për një linjë të tillë”, ka shkruar Bieber.

Deputetes gjermane i ka reaguar edhe gazetari gjerman, Michael Martens.

Ai i ka kërkuar argumente për deklaratat e saj rreth Kosovës.